Általános csevej

Általános csevegés

Moderátorok: cofe, Johnson

HozzászólásSzerző: Johnson » 2004 ápr. 15, csütörtök 1:48 pm

Pityke írta: A kutyafáját, tessék csak beállítani! :D :D :D

Na, egyfelől ez nem az a topik, de mind1, itt válaszolok: Az idő a freeplanet serverről (fpn.hu) jön, ott van a gáz. Most beállítottam GMT+2 órára (Moszkva), így jó....valameddig. De nem is ez a lényeg.
A fórum órája PROFILFÜGGŐ! Tehát mindenki olyan időzónát állít be magának, amilyet akar. Na. És akkor nem kell engem nyaggatni :D
Johnson
Sztahanátor

HozzászólásSzerző: Pitzu » 2004 ápr. 15, csütörtök 2:21 pm

Johnson írta:A fórum órája PROFILFÜGGŐ! Tehát mindenki olyan időzónát állít be magának, amilyet akar.

Ez mondjuk logikus (vagyis illogikátlan :D ). Ha kiköltözöm Írországba, onnan is hozzá tudjak szólni.
Pitzu
Kifli
Kifli

HozzászólásSzerző: Pitzu » 2004 ápr. 15, csütörtök 2:25 pm

Pityke írta:A kutyafáját, tessék csak beállítani!

Majd a következő bulin... (:puker:)
Pitzu
Kifli
Kifli

HozzászólásSzerző: Pitzu » 2004 ápr. 15, csütörtök 2:35 pm

Johnson írta:Két módszer:

:scratch:
A 'fogd és vidd'-re hibaüzenetet ad.
A 'tulajdonságok'-ban pedig csak a fájlnév van valami ilyesmi formában, hogyaszongya: icon_akármi.gif. Ilyenkor a :akármi:-t kell beleírni a hozzászólásba?!
Pitzu
Kifli
Kifli

HozzászólásSzerző: Pityke » 2004 ápr. 15, csütörtök 2:56 pm

Johnson írta:
Kocsó írta:Johnsi: Még nem érzem magam annyira elveszettnek, mint Highlander, de segíts ki légyszi: hogyan tudok azon emotikonok közül beilleszteni a szövegembe, amelyek külön ablakban láthatók :?:

Két módszer:
1. a kiválasztott emotikon tulajdonságaiban (jobbklikk) benne van a neve, valahogy ilyenformán: javascript:emoticon(':pukel:')
Nos, a két aposztróf közötti név kell, a kettőspontokkal együtt.
2. Egérrel áthúzod a szerkesztőablakba az ikont, akkor a fenti kódot (javascript...blah) adja, azt kell lecsupaszítani, hogy csak a kettőspontos rész maradjon. :thumright:

Tudom, tudom, mindíg velem van gond, de nekem ez nem megy! :oops:
Ha a tulajdonságait nézem, akkor nekem egy fájl elérési útvonalat mutat egy .gif-fel a végén, ha meg át akarom húzni, akkor kirak valami figyelmeztetést, amit akár okézok akár elutasítok semmi nem kerül be a szerkesztő ablakba...
Pityke
Sörös
Sörös

HozzászólásSzerző: Pityke » 2004 ápr. 15, csütörtök 2:58 pm

Na, gratulálok magamnak!
Elkezdtem megírni az előző hozzászólásomat, aztán el kellett mennem, majd mikor befejeztem és elküldtem, akkor láttam, hogy már Pitzu is megemlítette ugyanezt!
Sorry!!!!
Pityke
Sörös
Sörös

Emotikonok

HozzászólásSzerző: Ádám » 2004 ápr. 15, csütörtök 3:03 pm

Na okosok!
Ha véletlenül betévedtek a társalgóba és ott nézitek meg a "Többi emotikont" ott van státuszsor, s ha rámész az emotikonra, alul kírja mit kell beírni. Ez talán elég egyszerű mindenkinek :lol:
Ádám
Tokaji
Tokaji

Emotikononk

HozzászólásSzerző: Ádám » 2004 ápr. 15, csütörtök 3:10 pm

Bocsi :oops: :!:
Ott "Szmájlik" vannak írva :-)
Ádám
Tokaji
Tokaji

Re: Emotikonok

HozzászólásSzerző: Pityke » 2004 ápr. 15, csütörtök 5:40 pm

Ádám írta:Na okosok!
Ha véletlenül betévedtek a társalgóba és ott nézitek meg a "Többi emotikont" ott van státuszsor, s ha rámész az emotikonra, alul kírja mit kell beírni. Ez talán elég egyszerű mindenkinek :lol:

Király, és ha van két egerem, akkor az egyiket az emotikonon tartva, a másikkal ki tudom másolni a státuszsorból ami kell... :twisted: :twisted:
Pityke
Sörös
Sörös

Szmájlik

HozzászólásSzerző: Johnson » 2004 ápr. 15, csütörtök 5:56 pm

Heh, mindig elfelejtem, hogy én más böngészőt használok... Nos, normális böngészőben a tulajdonságokra ez jön be:
Kép

Ja, SzExplorerben nem, dehát erről nem én tehetek, írjatok a M$-nak, hogy sz@r a szoftverük...Kérem, kapcsolja ki!

Másrészről, hogy nehogy megin mindenki elkezdjen szapulni, hogy micsoda különc vagyok, hogy nekem ez se jó, átalakítottam az Emotikonok megjelenítését, most már van státuszsor, ugyanúgy, mint a Társalgóban (amit nagy valószínűséggel kivágok a francba, mert bugos), szóval ha egy ikon fölé viszitek az egérkurzort, alul a státuszsorban megjelenik a javascript:emoticon(':cheers:') szöveg, na ebből a :cheers: az emotikon, ezt kell beírni az üzenet szövegébe.
Tapasztalat, hogy néhányat hamar megjegyez az ember, a faxnisokat meg tessék megnézni :)
Igen, ezek után a zekszplórerben is megy.

Pityke: Státuszsorból nem lehet másolni...
Johnson
Sztahanátor

Re: Szmájlik

HozzászólásSzerző: Pitzu » 2004 ápr. 16, péntek 8:20 am

Johnson írta:Státuszsorból nem lehet másolni...

Na és, ha a fájlnév második fele egyértelműen a beírandó szöveg lenne?!
Mondjuk eddig még csak ilyennel találkoztam, csak nem tudom, hogy ez biztos-e.

Emlékeztek még az első angolórára? (Vagy az elsők egyikére?)
Amikor tanultuk, hogy "He's an explorer." :@:
Akkor még nem is gondolhatta Ludányiné, milyen fontos szót tanít nekünk rögtön elsőre.
Pitzu
Kifli
Kifli

HozzászólásSzerző: Pitzu » 2004 ápr. 16, péntek 8:23 am

Pitzu írta:nem tudom, hogy ez biztos-e.

Ahogy elnéztem az előbb, olyan 85-90%. :brilsmurf:
Pitzu
Kifli
Kifli

HozzászólásSzerző: Johnson » 2004 ápr. 16, péntek 9:14 am

Pitzu írta:
nem tudom, hogy ez biztos-e.

Ahogy elnéztem az előbb, olyan 85-90%. :brilsmurf:

Hmm, ez egy kész dolog, és ha bevágnék pl. még 50 szmájlit (nem fogok), akkor egyesével nézzem meg és írjam át, mi? :)
Ha nem untatlak technikai részletekkel: van az emotikonokhoz egy leíró állomány (jó nagy). Benne van
-a neve (ami kiíródik, ha ráviszed az egeret, pl . 'Crying or Very sad')
-a grafika elérési útja, fájlneve
-az emotikon létrehozási kódja (':cry:')
Naugye megírja az ember az üzenetét, benne ezekkel a :blabla: dolgokkal. Az elküldéskor a gép ezekre rákeres, és a webes megjelenítéskor kicseréli a képekre. Ha megváltoztatom a fájlnevet, nem fog működni... ahhoz az egész leíró fájlt át kell írni, meg a képeket átnézni. Nem beszélve pl. erről:
:?:
ilyen fájlnevet ha generálsz nekem, hogy icon_?.gif, akkor megoldottad a dolgot :) Mellesleg akkor jelöllek az iinformatikai citromdíjra...

Igazából meg nem tom, egy ilyen apróság miatt... Biztos Ulinak van igaza, hagyni kellett volna a régi fórumot, ott legalább nem voltak szmájlik...a másik meg a rangok miatt aggódik... nemsemmi banda vagyunk... Na uff.
Ja, megnyugtatásul, ha valaki faxnis szmájlikat akar, most már kinézheti a státuszsorban a kódot, működik mindegyiknél. De ezt már írtam eccer.
Johnson
Sztahanátor

HozzászólásSzerző: IJani » 2004 ápr. 16, péntek 10:07 am

Johnson írta:Igazából meg nem tom, egy ilyen apróság miatt... Biztos Ulinak van igaza, hagyni kellett volna a régi fórumot, ott legalább nem voltak szmájlik...a másik meg a rangok miatt aggódik... nemsemmi banda vagyunk... Na uff.

Rá se ránts Dzsonzi!
Ez már a korral jár. Van akinél a szenilitás már ebben a korban jelentkezik. Nekik aztán magyarázhatod a tudomány és technika legújabb vívmányait.#-o
Ne keseregj, vannak még akik értékelik a fáradozásaidat.=D>
Én már alig várom mi lesz a legújabb csili-vili. :D
IJani
Kifli
Kifli

Szmájlik!

HozzászólásSzerző: Ádám » 2004 ápr. 16, péntek 10:18 am

Hajrá Dzsonzi!

Nem kell már bizonyítanod, szerintem f*sza a fórum :king: ! A társalgón még lehetne hegeszteni valamit, de az már csak hab a tortán! Ez a sok számítástechnikai analfabéta (beleértve engem is :-) ) nem tudja értékelni bitművész zsenialitásodat :wink: Csak így tovább :!:
Ádám
Tokaji
Tokaji

ElőzőKövetkező

Vissza: Szevasztok, cimborák